http://ebux.ir/includes/img/468x60.gif ''Echelon ''اشلون چیست؟
 
دنیای کامپیوتر وفناوری اطلاعات

 

اشلون نام رمز یک سیستم جاسوسی جهانی است که آژانس امنیت ملی آمریکاآن را طراحی کرده است و علاوه بر آمریکا، کشورهای انگلیس، کانادا، استرالیا و نیوزیلند در آن شرکت دارند
طبق آخرین گزارشها، سیستم جاسوسی اشلون از ۱۲۰ ماهواره ارتباطی، اکتشافی و نظارتی تشکیل شده که در مدارهای ثابتی دور زمین می گردند. علاوه بر این ماهواره ها، تعداد بسیار زیادی گیرنده های زمینی، در نقاط مختلف دنیا نصب شده است تا نقاط کور ماهواره ها را پوشش دهند.

این ماهواره ها و گیرنده ها وظیفه دارند روزانه حدود سه میلیارد تماس تلفنی، فاکس و ایمیل را ذخیره کرده، به رایانه های مادری که در این پنج کشور وجود دارند، انتقال دهند. این اطلاعات پس از ترجمه خودکار به زبان انگلیسی، تحت یک پردازش محتوایی دقیق قرار می گیرد. نرم افزارهای قدرتمند اشلون به فهرستی از واژه های کلیدی مجهزند که در صورت یافت شدن هریک از آن واژه ها در متن گفتگوهای تلفنی یا فاکس و ایمیل، پرونده ویژه ای برای آن اطلاعات تشکیل می شود و با تحلیل محتوای بقیه مطالب آن پرونده، میزان اهمیت خبر ذخیره شده مشخص می شود و به آژانس اطلاعات امنیت ملی آمریکا ارسال می گردد تا اقدامات جاسوسی بعدی درباره آن صورت گیرد.

بیشترین توجه سیستم اشلون به کشورهای اروپایی است. سازمان ابتدایی این سیستم جاسوسی، در سال ۱۹۴۸ میلادی شکل گرفته است.در آن سال، پنج کشور آمریکا، انگلیس، کانادا، استرالیا و نیوزیلند تصمیم می گیرند برای مبارزه با نفوذ شوروی، پیمان جاسوسی اوکوسا را به امضا برسانند. سیستم جاسوسی جهانی اشلون فرزند این پیمان محرمانه شصت ساله است.

 

 

 

 

 

نکته جالبتر اینجاست که یکی از اهداف مهم این سیستم بسیار پیچیده جاسوسی، یافتن اسامه بن لادن بوده است. پروژه ای که بیش از چهار سال است، به شکست انجامیده است.

سیستم کار اشلون بدین صورت است که یک مجموعه کلید واژه کلی دارد و پس از آنکه موردی نزدیک به این کلید واژه مبادله شد بلافاصله سیستم اصلی فعال شده و اقدامات بعدی را انجام می دهد. این کلید واژه از کد ها و کلمات رمز خاصی پیرویی می کند
اتحادیه اروپا بر اساس گزارش های منتشر شده بواسطه وجود اشلون ضررهای مالی بسیاری را متحمل شده است. با این حال بسیاری از کشور ها از اطلاعات اشلون به نفع خود استفاده می نمایند. حوزه فعالیت اشلون بسیار گسترده است. این شبکه تار گونه در مسایل سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی و… مهارت داشته ولی نقطه توجه و تمرکز آن بیشتر بر روی مسایل صنعتی و تجاری در حوزه اقتصاد می باشد.
امروزه فعالیت سیستم جمع آوری اکترونیک اشلون برای همه آشکار گردیده است و اکثر کشورها در جهت مقابله با آن دست به اقداماتی زده اند . شاید بتوان یکی از راه های مقابله با آن را دقت در برقراری ارتباطات دانست. اما فرهنگ سازی و دادن اطلاعات کامل تر در خصوص اشلون خود باعث افزایش آگاهی های جامعه جهانی می تواند شود
برای اولین بار اطلاعاتی درباره سیستم “اشلون” اواخر سال۱۹۹۰‎ یکی از نشریات آمریکایی درج کرده بود که ایالات متحده در چارچوب همکاری با بریتانیا، کانادا، استرالیا و نیوزلند به ایجاد شبکه جهانی استراق سمع و تحلیل اطلاعات و داده‌های همه وسایل الکترونیکی اعم از انواع تلفن، فکس، اینترنت و ایمیل، پرداخته است. سیستم های ارتباطات کابلی که بر روی بستر دریا بین قاره‌ها ساخته شده‌اند، مورد توجه این سیستم قرار گرفت. بعد از انتشار این اطلاعات، کاخ سفید و شرکای آن در زمینه جاسوسی الکترونیکی جهانی رسماً سیستم” اعتراف کردند.. 

 “اشلون” شامل حدود ۱۲۰ ماهواره ارتباطات، اکتشافی و نظارتی مستقر در مدارهای ثابت دور زمین است. طبق اطلاعاتی که به مجمع پارلمانی اروپا ارائه شد، بسیاری از ماهواره‌های تجسسی مشغول استراق داده‌ها از کانالهای ارتباطی نه تنها روسیه بلکه اتحادیه اروپا هستند.
اطلاعات به دست آمده به حافظه مدرنترین رایانه های موجود در مرکز بررسی اشلون ارسال و پیاده می شود. این اطلاعات از “دیکشنریهای اشلون” رد می شود که شامل پایگاههای کلمات کلیدی که این پایگاهها هر ماه در حال نوسازی مرتب است. این پایگاه واژه ها شامل اسامی افراد، ناوها، سازمانها و کشورها و یک سری اصطلاحات ویژه است. شماره تلفن و فکس، آدرس ایمیل در اینترنت که به اشخاص، تجار، سازمانها یا سرویسهای دولتی تعلق دارند، حکم کلید رمز را دارند. با استفاده از مجموعه معین کلیدها می توان اطلاعات ارزنده را کشف کرده و اطلاعات بی ارزش را بیرون انداخت. تجهیزات ویژه “اشلون” قادر است به طور اتوماتیک موضوع اطلاعات دریافت شده را طبقه بندی کند. دور کامل پردازش گزارشها از پیاده کردن تا ترجمه اتوماتیک از بیش از ۱۰۰ زبان، استخراج می شودسیستم “اشلون” همچنین دربرگیرنده ناوهای تجسسی و ایستگاههای گیرنده‎ای است که به سازمانهای عضو پروژه (اداره ارتباطات وزارت دفاع استرالیا، دفتر ملی امنیت زلاند نو و اداره ارتباطات بسته کانادا) تعلق دارند. از این طریق پذیرش و انتقال اطلاعات پردازش شده صورت میگیرد

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







           
شنبه 28 اسفند 1385برچسب:شلون,سیستم جاسوسی , , :: 20:44
Computer Engineer

درباره وبلاگ


سلام .به دنیای کامپیوتر وفناوری اطلاعات خوش آمدید.ما را با نظرتات خود راهنمایی فرمایید.
آخرین مطالب
نويسندگان
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان دنیای کامپیوتر وفناوری اطلاعات و آدرس computer.it.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.








نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 56
بازدید دیروز : 2
بازدید هفته : 99
بازدید ماه : 99
بازدید کل : 31978
تعداد مطالب : 50
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1